1 feb. 2011

10 st AutoCAD/AutoCAD LT tips!

1. PEDITACCEPT
Sätt variabeln PEDITACCEPT till 1 för att slippa frågan “Do you want to turn it into a polyline” när du ska konvertera ett löst object till en polylinje.
2. Anpassa högerklicken
Styr din högerklick så du kan använda högerknappen både som ENTER eller visa snabbmenyn. (Du hittar inställningen i Options under User Preferences fliken).


3. Sök fram ett kommando via Menybläddraren
Kan du inte hitta ett kommando under Ribbon så kan du söka fram det och menybläddraren visar vart kommandot ligger!



4. Flytta Model och Layoutflikarna till och från statusraden.
Högerklicka på Model eller Layout och välj “Hide Model and Layout tabs” alternativt “Display Model and Layout tabs” för att växla mellan flikar eller ikoner på statusraden.



5. Dynamisk editering av Layoutflikarna
Dubbelklicka på en layoutflik för att döpa om den. För att kopiera en Layoutflik, klicka på en layoutflik och håll ner Ctrl samtidigt som du drar pekaren i sidled.
6. Starta ett nyligen använt kommando
För att starta ett nyligen använt kommando, använd piltangenterna för att växla mellan senaste kommandon. Du kan även välja dina senaste kommandon via högerklicksmenyn och Recent Commands.



7. ”Tabba” fram rätt kommando
Då du vill starta ett kommando genom att skriva in det, skriv in de första bokstäverna och välj TAB för att växla mellan alla kommandon och systemvariablar som börjar på din kombination.

8. Växla mellan viewports
Använd Ctrl+R för att växla mellan dina olika viewports i layouten.

9. Kommandoraden
Använd Ctrl+9 för att aktivera/avaktivera kommandoraden.

10. Växla mellan objekt snappar
När du valt ett kommando och vill använda dina Object snaps kan du växla mellan olika alternativ genom att ställa pekaren över ett objekt och välja TAB.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar